Title Image

Ψυχομετρικα Εργαλεια

Τα ψυχομετρικά εργαλεία αφορούν σε δοκιμασίες που σχετίζονται με συγκεκριμένες ικανότητες ή δεξιότητες ή συμπεριφορές και κίνητρα. Γίνονται σε ένα σταθμισμένο/ ελεγχόμενο πλαίσιο (πχ ίδιες συνθήκες, συγκεκριμένες διαδικασίες, ερωτήσεις, ομάδα σύγκρισης κλπ) που οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα ελεγχόμενο και επομένως συγκρίσιμο.

Χρησιμοποιούνται συνδυαστικά με άλλες μεθοδολογίες και τα οφέλη των ψυχομετρικών εργαλείων είναι πολλαπλά και τεκμηριωμένα μέσω ερευνών, εφόσον φυσικά ακολουθηθούν οι αρχές βέλτιστης πρακτικής στη χρήση και ερμηνεία τους.

Hogan

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σε διαδικασίες επιλογής, ανάπτυξης, αξιολόγησης 360ο, coaching, outplacement, μετάβαση καριέαρας, επαγγελματικό προσανατολισμός και ανάπτυξη της αυτογνωσίας.

Τα ψυχομετρικά εργαλεία που συμπληρώνονται online έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα, μπορούν να απαντηθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (24/7), στο χώρο και στο χρόνο που βολεύει τον αξιολογούμενο. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει βοηθήσει ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραποίησης. Επίσης, είναι πιο γρήγορη και εύκολη η πρόσβαση και η συμπλήρωση των ερωτήσεων όπως και η βαθμολόγηση που εφόσον γίνεται αυτόματα, μειώνει το ανθρώπινο λάθος. Ακόμα, η παραγωγή των εκθέσεων αποτελεσμάτων είναι άμεση και στέλνονται αυτόματα στον πελάτη. Τέλος, είναι μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα σε πολλές γλώσσες, οπότε ο αξιολογούμενος μπορεί να διαλέξει να απαντήσει στη γλώσσα που νιώθει πιο άνετα.

Υπάρχουν δύο κλειδιά της επιτυχίας στις επιχειρήσεις: το χρήμα και οι άνθρωποι. Η Hogan χρησιμοποιεί την επιστήμη της αξιολόγησης προσωπικότητας για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσλάβουν τους σωστούς ανθρώπους, να αναπτύξουν ταλαντούχους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν ηγέτες και να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Οι Drs. Joyce και Robert Hogan ήταν οι πρώτοι που απέδειξαν ότι η προσωπικότητα προβλέπει την απόδοση στην εργασία, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις αποχωρήσεις και να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους. Ύστερα από τρεις δεκαετίες, οι αξιολογήσεις της χρησιμοποιούνται από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Hogan by Numbers
Pasted into Human Capital Consulting 1

Οι ειδικοί πιστοποιημένοι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού της ICAP, συνδυάζοντας μακρά εμπειρία με βαθιά γνώση των εργαλείων της Hogan, βοηθούν τους πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους τους στη διαχείριση ταλέντου, με υπηρεσίες που εκτείνονται από την επιλογή εργαζομένων μέχρι την ανάπτυξη ηγετικών στελεχών.

Η πολυδιάστατη προσέγγιση της Hogan στην αξιολόγηση προσωπικότητας προσφέρει βαθιά αντίληψη που χρησιμεύει ως πολύτιμο εργαλείο επιλογής και ανάπτυξης ταλέντων.

Pasted into Human Capital Consulting 2

ΕΡΓΑΛΕΙΑ HOGAN ASSESSMENTS

Pasted into Human Capital Consulting 3
Pasted into Human Capital Consulting 4

Hogan Personality Inventory (HPI)

Το ερωτηματολόγιο Hogan Personality Inventory (HPI) αξιολογεί τη «φωτεινή πλευρά» (the bright side), δηλαδή την καθημερινή προσωπικότητα σε φυσιολογικές συνθήκες και χρησιμοποιείται για να προβλέψει την εργασιακή συμπεριφορά. Το HPI είναι ιδανικό για να βοηθήσει μία επιχείρηση να ενισχύσει τις διαδικασίες επιλογής εργαζομένων, ανάπτυξης ηγεσίας, διαδοχής και διαχείρισης ταλέντων.

Pasted into Human Capital Consulting 5
Pasted into Human Capital Consulting 7

Hogan Development Survey (HDS)

Το ερωτηματολόγιο Hogan Development Survey (HDS) προσδιορίζει τη «σκοτεινή πλευρά» (the dark side) του ατόμου,  δηλαδή τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκύπτουν από την προσωπικότητά του και την αλληλεπίδραση με τους άλλους. Αυτές οι συμπεριφορές κυρίως εμφανίζονται σε περιόδους πίεσης και άγχους και μπορεί να παρεμποδίσουν τις επαγγελματικές διαπροσωπικές σχέσεις, να επιβραδύνουν την παραγωγικότητα ή να εξασθενίσουν συνολικά το δυναμικό ενός ατόμου. Οι συγκεκριμένες συμπεριφορές – που είναι έντονα συνδεδεμένες με την προσωπικότητα – επηρεάζουν το ύφος ηγεσίας αλλά και τις ενέργειες του εργαζόμενου. Αν αυτές οι συμπεριφορές προσδιοριστούν και εντοπιστεί η αιτία που τις προκαλεί, μπορούν να βελτιωθούν μέσω παρεμβάσεων εκπαίδευσης και coaching.

Pasted into Human Capital Consulting 6
Pasted into Human Capital Consulting 8

Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Το ερωτηματολόγιο Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) είναι ένα εργαλείο που αποκαλύπτει τις κύριες αξίες ενός ατόμου, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντά του, «το εσωτερικό» (the inside) της προσωπικότητάς του  Τα αποτελέσματα προσδιορίζουν σε τι είδους θέση εργασίας, είδος εργασίας και περιβάλλον το συγκεκριμένο άτομο θα υποκινούνταν και κάτω από ποιες συνθήκες θα αισθανόταν περισσότερο ικανοποιημένο.

Pasted into Human Capital Consulting 9

ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

Στρατηγικη αυτογνωσια για ηγετικα στελεχη

Είτε είσαι ήδη ηγέτης μονάδων ή ομάδων είτε βρίσκεσαι στο δρόμο για να γίνεις χρειάζεσαι:

 • Να γνωρίζεις τον τρόπο που ηγείσαι, τις δυνατότητες και τα περιθώρια βελτίωσης σου.
 • Να αντιληφθείς πως σε βλέπουν οι άλλοι στον επαγγελματικό χώρο. Τη φήμη σου ως ηγέτη.
 • Να βασιστείς πάνω στη νέα γνώση για να ορίσεις και να προάγεις τη φήμη σου, να αξιοποιήσεις τις φυσικές σου δυνατότητες και να αντιμετωπίσεις τα ρίσκα που μπορεί να σε εκτροχιάσουν από την πορεία σου.

Οι αξιολογήσεις της Hogan και η ανατροφοδότηση από τον coach της ICAP θα σου προσφέρουν μια νέα οπτική, για το πως η προσωπικότητα σου επηρεάζει την ηγετική σου αποτελεσματικότητα.

Αξιολογήσεις

Συμπληρώνεις τρία ερωτηματολόγια και λαμβάνεις τις αντίστοιχες εκθέσεις. Επίσης θα λάβεις ένα Coaching Report που καθοδηγεί τη σύνθεση των στοιχείων και τη δημιουργία ενός πλάνου ανάπτυξης. Το Flash Report βοηθάει τον coach σου να ερμηνεύσει μαζί σου τα στοιχεία

hogan LDF coaching1 3 Potential Report: Περιγράφει τον καθημερινό σου τρόπο εργασίας και το ηγετικό σου ύφος
hogan LDF coaching2 3 Challenge Report: Αναδεικνύει τις πιθανές αντιδράσεις σου στην πίεση ή στην χαλαρότητα και πως υποσκάπτουν την απόδοση σου
hogan LDF coaching3 3 Values Report: Αποκαλύπτει τα επαγγελματικά κίνητρα και τις αξίες σου και πως επιδρούν στο ύφος ηγεσίας σου
hogan LDF coaching4 3 Coaching Report: Παρέχει περίληψη των αποτελεσμάτων και δημιουργία πλάνου ανάπτυξης σε 5 βήματα
hogan LDF coaching5 3 Flash Report: Παρουσιάζει γραφικά τις βαθμολογίες για να βοηθήσει τον coach σου να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα
hogan LDF coaching head1gr 300x48 1

Coaching

Αφού συμπληρώσεις τις αξιολογήσεις, συμμετέχεις σε συνάντηση ανατροφοδότησης με τον coach σου που έχει πιστοποιηθεί από τη  Hogan.

 • Θα συζητήσετε για το επαγγελματικό σου πλαίσιο και τους μελλοντικούς σου στόχους, και θα συνεχίσετε με τις φυσικές σου δυνατότητες και προκλήσεις, σύμφωνα με το προφίλ και τα derailer που εμφανίζεις. Θα ξεχωρίσεις τις πληροφορίες που είναι σημαντικές για την προσωπική σου ανάπτυξη
 • Στο τέλος θα μεταφέρεις τη νέα γνώση μέσα στην επαγγελματική σου καθημερινότητα και στην προσπάθεια ανάπτυξης σου.
hogan LDF coaching head1gr 300x48 1

Οφέλη

Με τα ερωτηματολόγια και την ανατροφοδότηση θα έχεις αποκτήσει:

 • Κατανόηση της φήμης σου ως ηγέτη και τι αντίκτυπο έχεις στους υφιστάμενους σου και στους γύρω σου
 • Αντίληψη δυνατοτήτων που θα αξιοποιήσεις και περιθωρίων βελτίωσης που θα αντιμετωπίσεις
 • Γνώση για κρυφές δυνατότητες και αδυναμίες
 • Πρακτική γνώση για το πως θα προσαρμόσεις την προσέγγιση σου και θα διαχειριστείς τη φήμη σου

Στρατηγική αυτογνωσία που θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις την ανάπτυξη της καριέρας σου και να αξιοποιήσεις τα φυσικά σου ταλέντα.

Leadership Forecast Series

Pasted into Human Capital Consulting 10 1

Παρέχει στους ηγέτες ολοκληρωμένη αντίληψη των δυνατοτήτων, των δυσχερειών και των υποκείμενων κινήτρων τους, μαζί με φόρμα προγραμματισμού ανάπτυξης σε 5 βήματα, καθώς και συμβουλές εξέλιξης καριέρας. Απευθύνεται σε ανώτερα στελέχη.

Leadership Focus

Pasted into Human Capital Consulting 11

Βοηθάει τους νέους ηγέτες και πρώτη φορά προϊστάμενους να αντιληφθούν πώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά τους στην άσκηση ηγεσίας.
Απευθύνεται σε Managers και Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

EQ

Pasted into Human Capital Consulting 15

Αξιολογεί την συναισθηματική νοημοσύνη, την ικανότητα δηλαδή να αντιλαμβάνεται και να διαχειρίζεται κανείς τα συναισθήματα, τα δικά του και των άλλων. Απευθύνεται σε Ανώτερα Στελέχη, Managers και Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

Insight Series

Pasted into Human Capital Consulting 12

Παρέχει σε νέους και μεσαίου επιπέδου managers μια συνοπτική εικόνα των δυνατοτήτων, των πιθανών αδυναμιών και των κυρίων αξιών τους.
Απευθύνεται σε Managers και Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

High Potential

Pasted into Human Capital Consulting 13

Βοηθάει στον εντοπισμό των ταλέντων μέσα στον οργανισμό, των ατόμων με δυναμικό εξέλιξης σε ηγετικές θέσεις. Επιπλέον, βοηθάει τον ανερχόμενο ηγέτη να γίνει αποτελεσματικότερος και τον αποτελεσματικό ηγέτη να αναδειχτεί περισσότερο, επιτυγχάνοντας έτσι τη μεγιστοποίηση των ηγετικών τους προοπτικών. Απευθύνεται σε Managers.

Manage

Pasted into Human Capital Consulting 14

Εντοπίζει δυνατότητες και πιθανά μειονεκτήματα, με συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του εργαζόμενου. Απευθύνεται σε Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

Pasted into Human Capital Consulting 16

Προσδιορίζει το στυλ επίλυσης προβλημάτων για την πρόβλεψη της επαγγελματικής επιτυχίας και αξιολογεί την ποιοτική και ποσοτική συλλογιστική με σκοπό την επιλογή και την ανάπτυξη στελεχών. Απευθύνεται σε Ανώτερα Στελέχη, Managers και Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά, σε όλα τα επίπεδα.

Pasted into Human Capital Consulting 17

Περιγράφει το στυλ επεξεργασίας πληροφοριών, την προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων και το στυλ λήψης αποφάσεων, καθώς και τη δεκτικότητα των στελεχών στην ανατροφοδότηση και καθοδήγηση. Απευθύνεται σε Ανώτερα Στελέχη και Managers.

Flash

Pasted into Human Capital Consulting 18

Σχεδιασμένο για χρήση από coach ή έμπειρο/ εκπαιδευμένο χρήστη για ερμηνεία των εργαλείων μόνο βάσει βαθμολογιών. Απευθύνεται σε Ανώτερα Στελέχη.

Team

Pasted into Human Capital Consulting 20

Σχεδιασμένο να βοηθά μέλη ομάδων να αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες, τις αδυναμίες και την κουλτούρα της ομάδας τους και τον προσωπικό τους ρόλο σε αυτήν. Απευθύνεται σε ομάδες.

Career

Pasted into Human Capital Consulting 19

Παρέχει συμβουλές στα πρώιμα στάδια της καριέρας, βασισμένες σε δυνατότητες και μειονεκτήματα του ατόμου. Απευθύνεται σε εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

Hogan 360°

Pasted into Human Capital Consulting 21

Εργαλείο πολλαπλής ανατροφοδότησης που βοηθά τους εργαζόμενους και τους ηγέτες όλων των επιπέδων να αποκτούν καλύτερη κατανόηση του πως γίνονται αντιληπτοί στον οργανισμό Απευθύνεται σε Ανώτερα Στελέχη, Managers και Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά, σε όλα τα επίπεδα, όπως και σε ομάδες.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

Express

Pasted into Human Capital Consulting 22

Αξιολογεί τον κάθε υποψήφιο ως πολύ, μέτρια ή λίγο κατάλληλο για ένα επάγγελμα για 7 μεγάλες κατηγορίες επαγγελμάτων Απευθύνεται σε Managers και Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

Basis

Pasted into Human Capital Consulting 23

Εξατομικευμένη λύση που περιγράφει την καταλληλότητα για μια θέση εργασίας και παρέχει πρόταση επιλογής, οδηγό συνέντευξης και μέθοδο λήψης της απόφασης για επιλογή υποψηφίων. Απευθύνεται σε Ανώτερα Στελέχη, Managers και Εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά, σε όλα τα επίπεδα.

Safety

Pasted into Human Capital Consulting 24

Εντοπίζει υποψήφιους με έμφαση στην ασφάλεια, θέτει προτεραιότητες εκπαίδευσης και αναγνωρίζει και διορθώνει κενά οργανωσιακής κουλτούρας που σχετίζονται με την ασφάλεια. Απευθύνεται σε εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

General Employability

Pasted into Human Capital Consulting 25

Ένα απλό και εύκολο στην χρήση εργαλείο, που γρήγορα μετρά πόσο καλός εργαζόμενος πιθανά θα είναι ένας υποψήφιος, έναντι βασικών επαγγελματικών απαιτήσεων. Απευθύνεται σε εργαζόμενους που συνεισφέρουν ατομικά.

Candidate Assessment Suite
Hogan CAS logo

Το Candidate Assessment Suite είναι η νέα πλατφόρμα της HOGAN για γρήγορη και αξιόπιστη επιλογή υποψηφίων με βάση την προσωπικότητα.

Χρησιμοποιήστε την επιστήμη της Hogan και τις ενδείξεις της προσωπικότητας των υποψηφίων για γρήγορη ταξινόμησηφιλτράρισμα και εντοπισμό των καλύτερων υποψηφίων.

Με το Candidate Assessment Suite μπορείτε να καταλήξτε σε μια short list κατάλληλων υποψηφίων, να τους συγκρίνετε, να βελτιώσετε τις συνεντεύξεις που διεξάγετε και κυρίως να βασίσετε την επιλογή σας σε αντικειμενικά και αξιόπιστα δεδομένα.

Με τη χρήση του Candidate Assessment Suite, μειώνεται ο αριθμός των συνεντεύξεων που διεξάγετε, και το σχετικό τους κόστος, και οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται με τους καταλληλότερους υποψηφίους γίνονται πιο αποτελεσματικές και στοχευμένες.

Η διαχείριση της πλατφόρμας μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από τα στελέχη HR του πελάτη.

Η λεπτομερής Έκθεση Αποτελεσμάτων Υποψηφίου δίνει πληροφορίες σχετικά με την εργασιακή απόδοση κάθε υποψηφίου, όπως:

 • Το στυλ εργασίας του υποψηφίου
 • Τη συνολική βαθμολογία στην οικογένεια θέσεων εργασίας και ερμηνευτικό κείμενο
 • Τις βαθμολογίες στις επιμέρους δεξιότητες που έχουν αποδειχθεί ως σημαντικές για την οικογένεια θέσεων εργασίας στην οποία ανήκει η θέση
 • Πληροφορίες σε σχέση με χαρακτηριστικά της προσωπικότητας με βάση τις διαστάσεις της Hogan, προερχόμενες από τα ερωτηματολόγια Hogan Personality Inventory (HPI) & Hogan Development Survey (HDS)
 • Πρόσθετες δεξιότητες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας σας (προαιρετικά).

Προτεινόμενες ερωτήσεις συνέντευξης σχετικές με επιδεικνυόμενες συμπεριφορές για να ανακαλύψετε σημαντικά στοιχεία για την προσωπικότητα με βάση τα αποτελέσματα αξιολόγησης των ερωτηματολογίων της Hogam
Οι σύμβουλοι Ανθρώπινου Δυναμικού της ICAP παρέχουν πλήρη υποστήριξη για την εφαρμογή των παραπάνω λύσεων, με βάση τις ανάγκες των πελατών για ανάπτυξη ή επιλογή ταλέντου.

Hogan 360 – ένα ισχυρό εργαλείο ανατροφοδότησης για Στελέχη

Είναι γνωστό ότι  η ανατροφοδότηση των συναδέλφων είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους καλλιέργειας στρατηγικής αυτογνωσίας για τα στελέχη.

Η ανατροφοδότηση Hogan 360ο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την παροχή ανατροφοδότησης. Εναρμονισμένη με το πλαίσιο δεξιοτήτων της Hogan παρέχει το πλαίσιο για την επιλογή των στόχων ενός άρτιου πλάνου ανάπτυξης για το στέλεχος.

Υποστηρίζεται από τους πιστοποιημένους συμβούλους της ICAP People Solutions που παρέχουν ανατροφοδότηση και υποστήριξη coaching εφόσον κριθεί σκόπιμο.

 • Χρόνος συμπλήρωσης 15-20 λεπτά
 • 50 δηλώσεις σε 7βάθμια κλίμακα
 • 14 Δεξιότητες σε 4 θεματικές ενότητες δεξιοτήτων ηγεσίας
 • Σημεία Υπεροχής και Ευκαιρίες Βελτίωσης
 • Απόψεις σε ανοικτό κείμενο
 • Προτείνονται 8-15 αξιολογητές σε μέχρι 5 κατηγορίες αξιολογητών
 • Δυνατότητα εξατομίκευσης στις ανάγκες του πελάτη
 • Δυνατότητα συσχέτισης με ερωτηματολόγια προσωπικότητας της Hogan
 • Δυνατότητα παραγωγής ομαδικής έκθεσης
 • Διαθέσιμο σε ελληνικά και αγγλικά.
Leadership Model

H ICAP PEOPLE SOLUTIONS μεγιστοποιεί την αξία της επένδυσης σας. Προσφέρουμε ένα κορυφαίο προϊόν παγκόσμιας εμβέλειας και τις συνοδευτικές υπηρεσίες του, σε τιμές προσαρμοσμένες στους προϋπολογισμούς των εταιρειών της ελληνικής αγοράς.

Η Aon Assessments (πρώην cut-e) δημιουργεί έξυπνες λύσεις μέτρησης του ανθρώπινου παράγοντα με έγκυρα και καινοτομικά διαδικτυακά εργαλεία αξιολόγησης.

Τα καινοτομικά διαδικτυακά εργαλεία της Aon Assessments βοηθούν τους επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού και τα διευθυντικά στελέχη να παίρνουν αξιόπιστες και τεκμηριωμένες αποφάσεις σε σχέση με την αξιολόγηση και επιλογή ταλέντου. Τα συγκεκριμένα εργαλεία χτίζονται σε ισχυρά θεμέλια έρευνας και ψυχομετρία καθώς και στη τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και είναι σύντομα, ουσιαστικά και φιλικά προς τον χρήστη.

Pasted into Human Capital Consulting 31

Η Aon Assessments βοηθά τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν τους ανθρώπους με τις σωστές ικανότητες και την κατάλληλη νοοτροπία προκειμένου να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Είτε πρόκειται για επιλογή, ανάπτυξη στελεχών, δημιουργία ομάδων, ή οργανωτική ανάπτυξη η Aon Assessments προσφέρει έξυπνα εργαλεία για επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού και διευθυντικά στελέχη.

Pasted into Human Capital Consulting 32
Pasted into Human Capital Consulting 33
Pasted into Human Capital Consulting 34

Virtual Proctoring – Ηλεκτρονική Επιτήρηση

Η Aon Assessments διαθέτει την καινοτόμο εφαρμογή ηλεκτρονικής επιτήρησης Virtual Proctoring, που απαλλάσσει τα στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού από διαχειριστικό χρόνο και κόστος και διασφαλίζει την ταυτοπροσωπία των υποψηφίων που συμπληρώνουν τα τεστ και τα ερωτηματολόγια.

 

Δείτε εδώ περισσότερα.

Virtual proctoring

Τεστ Ικανοτήτων

Για πολλά χρόνια η έρευνα έχει δείξει ότι τα τεστ ικανοτήτων είναι ισχυρά εργαλεία πρόβλεψης για την επιτυχία στον επαγγελματικό στίβο. Παρέχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη λήψη αποφάσεων Ανθρώπινου Δυναμικού με συγκριτικά μικρή επένδυση. Όλα τα τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό του δυναμικού των εργαζομένων αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα κατάλληλα για την αποτελεσματική προεπιλογή ως μέρος της διαδικασίας on-line προσλήψεων. Πολλά από τα τεστ ικανοτήτων της σειράς “Scales” είναι γνωστά και δημοφιλή τεστ ικανοτήτων της Cute και συνεχίζουν να ανήκουν στη γκάμα των τεστ της Aon Assessments.

 • τεστ γλωσσικού συλλογισμού που μετράει την ικανότητα ενός ατόμου να εξάγει λογικά συμπεράσματα από σύνθετα γλωσσικά δεδομένα που παρουσιάζονται σε κείμενα
Pasted into Human Capital Consulting 35
 • τεστ αριθμητικού συλλογισμού που μετράει ικανότητα του ατόμου να εξάγει λογικά συμπεράσματα από σύνθετα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάζονται σε πίνακες και διαγράμματα.
Pasted into Human Capital Consulting 36
 • τεστ λογικού συλλογισμού που μετράει την ικανότητα λογικού συλλογισμού του ατόμου.  Είναι ένα διαγραμματικό τεστ που σχετίζεται με την ανακάλυψη κανόνων που διέπουν ορισμένες αλληλουχίες σχημάτων και το άτομο πρέπει να εντοπίσει τα αντικείμενα που δεν ακολουθούν τον κανόνα.
Pasted into Human Capital Consulting 37
 • τεστ ειδικών γνωστικών ικανοτήτων όπως για παράδειγμα Τεστ Διαχείρισης Πληροφοριών που μετράει την ικανότητα ενός ατόμου να διαχειρίζεται πληροφορίες και να θέτει προτεραιότητες με βάση αυτές σε πολύπλοκες καταστάσεις.
Pasted into Human Capital Consulting 39
 • Άλλα τεστ περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
  • Τεστ δημιουργικότητας
  • Ταχύτητα αντίδρασης
  • Απομνημόνευση προσώπων
  • Αντίληψη χώρου
  • Ικανότητα επόπτευσης
  • Συντονισμός ματιών- χεριών
  • Αντίληψη και προσανατολισμός
  • Βραχυπρόθεσμη μνήμη
  • Multitasking
 • τεστ γνώσεων/δεξιοτήτων (π.χ. τεστ αγγλικής γλώσσας καθώς και άλλων γλωσσών) που μετράει τόσο τη γλωσσική ευχέρεια ενός ατόμου όσο και τη κατανόηση ορισμών και λεξιλογίου και χρήση ορθογραφίας. Στα τεστ γνώσεων συγκαταλέγεται και το τεστ μηχανικής αντίληψης
Pasted into Human Capital Consulting 39 1
Pasted into Human Capital Consulting 40

Gamified Τεστ

H σειρά SmartPredict περιλαμβάνει gamified τεστ ικανοτήτων με κάποια στοιχεία gaming (π.χ. η επίτευξη εξέλιξης μέσα από επίπεδα και η κατάκτηση κάποιων πόντων) που έχουν σχεδιαστεί να μπορούν να συμπληρωθούν ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Pasted into Human Capital Consulting 41

Ερωτηματολόγια Δεξιοτήτων

Σε οποιαδήποτε εργασία, η επιτυχία εξαρτάται από βασικές δεξιότητες. Οι διαπροσωπικές δεξιότητες και οι ικανότητες επικοινωνίας, ο τρόπος που κάποιος εργάζεται, προσεγγίζει τα προβλήματα και ξεπερνά τις προκλήσεις είναι συχνά πιο σημαντικοί παράγοντες για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία στο ρόλο από ό, τι οι εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία.

Με καλά σχεδιασμένα αυτοπεριγραφικά ερωτηματολόγια, η Aon Assessments μετρά εκείνες τις διαστάσεις της προσωπικότητας που είναι κρίσιμες για την επιτυχία στην εργασία και παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τις αποφάσεις επιλογής και ανάπτυξης.

Ενδεικτικά τεστ Δεξιοτήτων: 

Pasted into Human Capital Consulting 42

Τεστ Προσωπικότητας 

Υπάρχει και συγκεκριμένη αναφορά αποτελεσμάτων που εντοπίζει τις δεξιότητες του ατόμου σε σχέση με τον κύκλο πωλήσεων (Sales Shapes). Το μοντέλο αυτό αναπτύχθηκε με βάση τη σχετική επιστημονική έρευνα που αναφέρεται στα διαφορετικά στάδια της διαδικασίας πώλησης σε διαφορετικούς τομείς και κλάδους της οικονομίας. Τονίζει τα σημαντικά στάδια κάθε επιτυχημένης διαδικασίας πώλησης.

Pasted into Human Capital Consulting 44
 • Τεστ Κινήτρων
  • Το τεστ κινήτρων Views  μετράει τις αξίες, τα κίνητρα και τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου στον εργασιακό χώρο με σκοπό να αξιολογηθεί κατά πόσο το άτομο ταιριάζει στον οργανισμό, το τμήμα ή την ομάδα
Pasted into Human Capital Consulting 46
Pasted into Human Capital Consulting 47

Video-Based Assessments

H Aon Assessments δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής digital συνεντεύξεων αξιοποιώντας την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence). Το συγκεκριμένο εργαλείο που έχει σχεδιάσει το vidAssess  παρέχει τη δυνατότητα στα στελέχη ανθρώπινου Δυναμικού να επιλέξουν μέσα από πάνω από 600 διαθέσιμες ερωτήσεις ως ερωτήσεις που θα τεθούν στην συνέντευξη και να ζητήσουν από τους υποψήφιους να καταγράψουν τις απαντήσεις τους μέσα στον προσδοκώμενο χρόνο και να τις ανεβάσουν στο σύστημα. Τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού κατόπιν έχουν την ευχέρεια να δουν τις βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις στο χρόνο που επιθυμούν, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το χρόνο αξιολόγησης των υποψηφίων.

Pasted into Human Capital Consulting 48
Pasted into Human Capital Consulting 49

Τεστ Situational Judgement

Σε μια διαδικασία επιλογή ατόμων, το τεστ Chat Assess δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να αποστέλλουν μηνύματα όπως θα έκαναν μέσω του WhatsApp ή του Facebook Messenger. Με βάση τις επιλογές που κάνουν και τις αποφάσεις που παίρνουν, το τεστ αξιολογεί τα δυνατά σημεία ενός υποψήφιου και των προσωπικών του χαρακτηριστικών και προβλέπει με ποιο τρόπο οι υποψήφιοι θα αντιδράσουν σε αληθινές εργασιακές καταστάσεις. Το συγκεκριμένο τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα αρχικό στάδιο αξιολόγησης υποψηφίων και ενδείκνυται για την επιλογή αποφοίτων πανεπιστημίων και ατόμων για πρακτική άσκηση.

Pasted into Human Capital Consulting 50

H ISV.Online κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των  διαδικτυακών τεστ δεξιοτήτων και ικανοτήτων για πάνω από 25 χρόνια. Από το 2020, ανήκει στην Ikiru People Ltd, θυγατρική της Dillistone Group Plc, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών σε εταιρίες εξεύρεσης και επιλογής στελεχών και σε τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού εταιριών σε όλο τον κόσμο.

Τα τεστ της ISV.Online βοηθούν τα στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού να μετρήσουν την ευχέρεια των υποψηφίων στην χρήση Word και Excel, στην γρήγορη επεξεργασία αριθμητικών και γλωσσικών κειμένων, γνώσεις λογιστικής κλπ.

Pasted into Human Capital Consulting 29

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΠΟΥ «ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (DISRUPTIVE TALENT) ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τι είναι το ΜΕΤΑ;
Η επιχειρηματικότητα είναι η γένεση της επιχειρηματικής καινοτομίας και της ανάπτυξης. Όλες, όμως, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες ξεκινούν από τον παράγοντα άτομο και ορισμένα άτομα έχουν μεγαλύτερη δυναμική να καινοτομήσουν και έφεση στο επιχειρείν. Το META αναγνωρίζει αυτά τα ταλέντα και βοηθάει τις επιχειρήσεις να τα εντοπίσουν, να τα αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα καινοτομίας στον οργανισμό.

 

Τι είναι το «Disruptive Talent»;
Eίνα τα άτομα που καινοτομούν, σκέφτονται δημιουργικά, αμφισβητούν συμβατικούς τρόπους & πρακτικές, εντοπίζουν τις νέες τάσεις στην αγορά, βλέπουν ευκαιρίες, τις υλοποιούν αποφασιστικά και σκέφτονται μακροπρόθεσμα.

 

Γιατί είναι σημαντική η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα;
Αν θέλει μια επιχείρηση να αναπτυχθεί στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία, πρέπει να αγκαλιάσει το επιχειρηματικό πνεύμα και την καινοτομία. Η πρόσφατη έκρηξη των ανταγωνιστικών νεοσύστατων επιχειρήσεων (start-ups) και ο αυξανόμενος ρυθμός νέων προϊόντων και υπηρεσιών έχουν καταστήσει την καινοτομία κλειδί επιτυχίας στις επιχειρήσεις.

Ο πόλεμος ταλέντων είναι ένας νέος πόλεμος για την εξεύρεση επιχειρηματικών ταλέντων και οι εταιρείες που έχουν τα περισσότερα από αυτά τα ταλέντα θα ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους και θα αναπτυχθούν. Ο σίγουρος τρόπος επομένως για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν είναι να εντοπίσουν τα άτομα που μπορούν να καινοτομήσουν και να λειτουργήσουν ως ενδο-επιχειρηματίες.

 

Γιατί META;
Είναι το μόνο έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο στην αγορά που εντοπίζει άτομα με ταλέντο στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα (αλλά και την ενδο-επιχειρηματικότητα).

‘Εχει από περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, σε 10 γλώσσες, σε 25 χώρες.

Σχεδιασμένο από κορυφαίους μελετητές των Goldsmiths, NYU και UCL, σε συνεργασία με το Harvard’s Entrepreneurial Finance lab, το META είναι το αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου τετραετούς ερευνητικού προγράμματος, χρηματοδοτούμενο από το Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας (Economic and Social Research Council) και εγκεκριμένο από την επιστημονική κοινότητα.

 

Με το ΜΕΤΑ μπορείτε …

 • Να να αναγνωρίστε τους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα στην επιχείρησή σας.
 • Να εντοπίστε άτομα με έφεση στον επιχειρείν και στην καινοτομία και να δημιουργήστε το κατάλληλο πλαίσιο για την ανάπτυξή τους.
 • Να δημιουργήστε ομάδες υψηλής απόδοσης, εξασφαλίζοντας τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ανθρώπων για να μεγιστοποιήσετε την καινοτομία και την ανάπτυξη της επιχείρησή σας.